London Design Week, een feest voor interieur liefhebbers.

Eindelijk mocht het weer; een bezoek aan de interieur beurzen! Ik denk dat alle interieur professionals dat wel hebben gemist de afgelopen jaren. Alleen al om de nieuwe trends en ontwikkelingen te zien en de stoffen & behangen te kunnen voelen in plaats van online te zien. Ik heb ervoor gekozen om weer eens naar London Design Week te gaan. Mijn oude buurtje, waar ik in de jaren ’90 woonde en werkte. Het was zo fijn daar weer te zijn, te netwerken en nieuwe stoffenontwerpers te ontmoeten.

In mijn showroom zijn er vanaf nu een aantal Britse merken verkrijgbaar, waaronder de prachtige, met de hand getekende, ontwerpen van Juliet Travers. Zij haalt de inspiratie uit de natuur, van dichtbij en verweg uit Africa. Een deel van de opbrengst van haar stoffen en behangen gaat naar goede doelen, wat mijn ook erg aanspreekt, het maatschappelijke gevoel.

Een andere textiel ontwerper die ik heb ontmoet is de getalenteerde Charlotte Gaisford. Vanuit het platteland in Northumberland ontwerpt zij de mooiste dessins voor stoffen & behang. Haar collectie verteld altijd een verhaal, zo zijn er stoffen vernoemd naar haar familie, haar honden en van de prachtige reizen.

Ook Barneby Gates heeft niet stil gezeten het afgelopen jaar. Naast hun eigen prachtige collectie van citroenen, strepen en kleur hebben ze samen met bloemist styliste Willow Crossley botanische prints op de markt gebracht met de namen ‘Botanica’ en ‘Maharani Block’.

Tijdens London Design Week waren er ook lezingen en workshops, onder andere bij William Morris & Sanderson, waar je zelf behang kon drukken. Oude prints in nieuwe kleuren.

Vanuit Chelsea Harbour liep ik via Lots Road naar de Kings Road, naar Osborne & Little, Designers Guild en Christopher Farr Cloth. Christopher Farr Cloth is net verhuisd waar de collectie nu volledig te zien is van samenwerkingen met ontwerpers zoals Kit Kemp, Michael Szell en Neisha Crosland. Kunst, Design en het maken op ambachtelijke wijze bepalen het merk Christopher Farr Cloth, prachtig!

Even kennismaken

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor interieur, stoffen en wonen, volgt ze nauw de lifestyle trends.