Stoel opnieuw bekleden

Kies je voor een stoel opnieuw bekleden? Voor een stoel opnieuw bekleden maakt de stoffeerder eerst de oude bekleding los. Er zijn verschillende methoden waarmee de oude bekleding vastgemaakt kan zijn. Denk aan lijm, siernagels, nietjes, spijkertjes of een combinatie. Waar het ook mee vastgemaakt is…  de stoffeerder verwijdert deze handmatig. Als het een groot oppervlakte is, kan dit betekenen dat de meubelmaker wel honderden spijkertjes uit de stof halen moet. Door dit heel voorzichtig en secuur te doen, raakt je stoel niet beschadigd.

Het allerbeste resultaat voor het opnieuw bekleden van een stoel of ander meubelstuk? Als de meubelstoffeerder het hele meubel uit elkaar haalt. Ieder los onderdeel wordt bekleed. Mocht het binnenwerk aan vervanging toe zijn, dan wordt dit meteen in orde gemaakt. Daarna wordt het meubel weer in elkaar gezet. Het is dus hand en vakwerk, wat ook maakt dat een vaste prijs eigenlijk niet te stellen is. Dit is afhankelijk van je wensen en het soort meubel wat je wilt laten stofferen. Gemiddeld rekent een meubelstoffeerder als uur prijs tussen de €40,- en €50,- voor het opnieuw bekleden van je meubel.

Meer informatie

Vandaag nog aan de slag met interieuradvies?

Meubelstofferen is handwerk

Geen enkele bank is gelijk en moet met de hand worden ontdaan van zijn versleten of oude stoffering. Van de bestaande stoffering worden nieuwe mallen gemaakt. Vervolgens worden de nieuwe hoezen gestikt. De romp wordt nagekeken op gebreken en eerst in orde gemaakt. Singels worden vervangen, polyether of koudschuim wordt vernieuwd en nieuw Dacron aangebracht. Werkzaamheden die niet even snel of gehaast kunnen worden uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Even kennismaken

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor interieur, stoffen en wonen, volgt ze nauw de lifestyle trends.