Barneby Gates

Een moderne kijk op het landelijke interieur, ontwerpers Vanessa Barneby en Alice Gates hebben een gat in de markt gevonden voor ‘country cool’; met hun onderscheidende collecties trekken ze een groeiende groep klanten aan en inmiddels behoren de Britse rocksterren en royalty’s tot hun klantenlijst. Samen tekenen ze met de hand hun ontwerpen en gebruiken ze traditionele druktechnieken voor het maken van de behangen en stoffen met een eigenzinnige eigentijdse twist.

In het Engelse Wiltshire creëren de ontwerpers Vanessa Barneby en Alice Gates hun behang en stoffen collecties. Hun inspiratie komt van alles om hun heen. Van roodborstjes en weide bloemen naar insecten, bijen en vlinders. Mode en interieurs spelen een belangrijke rol in alles wat  ze doen en ze nemen ook de tijd om naar een galerie te gaan of een nieuwe plek te bezoeken voor inspiratie. Er is vaak een verrassend element in hun ontwerp. Zij zijn niet beïnvloed door trends, maar willen tijdloze behangen en stoffen creëren.

 

Vanessa en Alice leerden elkaar als kind kennen, opgroeiend in een Engels dorp en allebei gingen ze naar de Universiteit van Edinburgh. Alice studeerde daar Kunst en dook daarna in de schilderkunst in Italië, gevolgd door een Master of Fine Art in Londen. Haar levendige, vaak verhalende schilderijen, zijn geworteld in de illustratie van de mode, gepubliceerd in talloze publicaties, waaronder Vogue, Tatler en The Times Magazine. Ze heeft ook samengewerkt met het modelabel Libélula, waar ze prints ontwierp voor hun collectie. Vanessa studeerde af in Antropologie, gevolgd door een studie decoratief schilderen, trompe l’oeil en restauratie aan de Hampstead Decorative Arts in Londen. Haar passie voor meubels, textiel en print leidde tot een baan als interieur styliste bij House & Garden. Daarna werd Vanessa ‘Living Editor’ bij de Britse Vogue waar het schrijven over trends in design, styling en het verband tussen mode en interieurs allemaal deel uit maakte van haar baan.

In 2009 begon het idee om samen een bedrijf te starten. Vanessa had inmiddels een goede kennis van stoffen en behangen opgedaan en de ervaringen voor Alice als kunstenaar en print ontwerpster betekende dat ze samen wisten hoe een idee om te zetten in de werkelijkheid. Tegen het einde van 2009 was de eerste collectie klaar en in september 2010 toonden ze die op hun eerste Decorex beurs, als de officiële lancering van het bedrijf. Meteen al vanaf het begin wilden ze hun ontwerpen laten maken in het Verenigd Koninkrijk. De stoffen worden geprint in de buurt van Carlisle in Cumbria en het behang op één van de weinig resterende printers in de Midlands. Al het papier is PEFC gecertificeerd, die streeft naar duurzame bosbeheer uit goed beheerde bronnen. Verfkleuren zijn samengesteld in het Verenigd Koninkrijk en gemengd als eenmalige kleuren, zodat ze speciaal afgestemd zijn voor Barneby Gates. Dit betekent dat ze zelf de kwaliteit en het eindproduct kunnen bepalen. www.barnebygates.com

De Barneby Gates behangen en stoffen zijn in Nederland verkrijgbaar via Studio Pleun Interiors, gevestigd in Culemborg. www.pleun.nl. Voor stalen, neem contact op met Pleun van Akkerveeken op 06-50692611 of info@pleun.nl

Meer informatie

Vandaag nog aan de slag met interieuradvies?

Even kennismaken

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor interieur, stoffen en wonen, volgt ze nauw de lifestyle trends.