Charlotte Gaisford

Charlotte Gaisford ontwerpt kleurrijke gedessineerde stoffen en behang.  Ze geniet van een mengeling van invloeden uit verschillende tijdperken en stijlen, in sterke kleuren roze, oker, groen en blauw. Ze houdt van historische verhalen en gebruikt haar voorouderlijke familiereizen en ervaringen als een invloed op haar ontwerpen. Haar prachtige stoffen zijn geschikt voor gordijnen, kussens en meubelstoffering.

Alle stoffen en behangen vullen elkaar prachtig aan, de diepe kleuren in al haar ontwerpen passen in zowel in een traditioneel huis als een modern interieur. Ze geven ook het vertrouwen om het te proberen voor iedereen die het mixen en matchen van kleurstellingen en patronen lastig vinden.

Charlotte Gaisford is sinds de start van haar bedrijf enorm snel gegroeid en verkoopt haar stoffen en behangen in het Verenigd Koninkrijk, Australië en de US.

Studio Pleun is erg enthousiast om een verkooppunt te zijn voor de getalenteerde ontwerpster Charlotte Gaisford en haar prachtige collectie van stoffen en behang. De collectie is slechts een van de vele Britse ontwerpers die we onze klanten kunnen aanbieden, in onze op maat gemaakte stoffering en designservice.

De stoffen en behangontwerpen die Charlotte maakt, zijn nieuw en verfrissend. De kleuren zijn levendig en ongewoon met haar eigen visie, Charlotte’s prints zijn traditioneel met een verschil. Charlotte’s bedrijf werd in 2016 opgericht, nadat ze als volwassen student een Bacherlor Degree in Textiles had gestudeerd. Charlotte heeft verschillende creatieve carrières op haar naam staan, waaronder het runnen van een ambachtelijk papierbedrijf en een set design bedrijf.

Charlotte Gaisford besloot in 2013 een driejarige textiel- en ontwerp opleiding te volgen aan Newcastle College, waarna ze haar eigen textiel- en behangbedrijf oprichtte. Elk van haar ontwerpen is zeer persoonlijk en ze haalt inspiratie uit talloze aspecten van haar rijke en fascinerende erfgoed – Charlotte’s Empire Collection is geïnspireerd op haar overgrootvader Sir William Conyngham Greene, een Britse diplomaat die op zijn vele reizen de Shar van Perzië ontmoette, beroemd om zijn kamers vol goud, zilver en kostbare juwelen; haar Mountain Collection is een eerbetoon aan het houten chalet van haar familie in de Zwitserse Alpen, waar ze van houdt vanwege het “prachtige dramatische landschap en betoverende kleuren het hele jaar door”; en haar African Father Collection eert haar lieve vader, die in Zuid-Afrika werd geboren en een groot deel van zijn jeugd in Zuid-Afrika en Nigeria doorbracht, waarbij hij een passie ontwikkelde voor dieren in het wild, vogels en vlinders. Persoonlijk ontworpen, Charlotte’s stoffen en behang zijn echt uniek, exploderend in kleur en plezier.

Stoffen en behangen van de Britse ontwerpster zijn nu verkrijgbaar in Nederland via Studio Pleun.

Meer informatie

Vandaag nog aan de slag met interieuradvies?

Even kennismaken

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor interieur, stoffen en wonen, volgt ze nauw de lifestyle trends.