Over Pleun

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor kleur, stoffen, wonen en mode, volgt ze nauw de lifestyle trends.

 

Haar tweetalige opvoeding in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland uiten zich in haar individuele stijl van verschillende culturen. Pleun houdt zowel van de Engelse stoffen, als Scandinavisch design en mixed het graag samen.

Pleun leerde het vak styling kennen tijdens haar studie aan The Arts University of Bournemouth in Engeland. Daar volgde ze begin jaren negentig de opleiding Fashion Design & Marketing, waar vakken als Design, Styling, Modefotografie, Marketing en Promotie aan bod kwamen.

 

Na haar studie is Pleun begonnen bij het tijdschrift Marie Claire. Eerst bij de Nederlandse editie, daarna verhuisde ze naar Londen om ook bij het Engelse tijdschrift ervaring op te doen als styliste. In Londen leerde ze het vak ‘PR Styling’ kennen en ze heeft daar het merendeel van haar werkervaring opgedaan. Ze werkte acht jaar in Londen, onder andere als Styliste en Publicity Manager bij Laura Ashley International, British Home Stores (Bhs) en The Arcadia Group, bekend van modemerken als TopShop, TopMan, Racing Green, Principles, Dorothy Perkins, Evans en Burton menswear.

 

Bij The Body Shop International was Pleun Head of Global Public Relations en verantwoordelijk voor de wereldwijde media- en visuele communicatiestrategie. Zij gaf leiding aan verschillende teams en bediende de Raad van Bestuur van haar advies.

 

Ze besloot zich in Nederland te vestigen toen haar kinderen werden geboren en startte haar eigen zaak in 2007, waar ze zich richtte op de dingen die ze het liefste doet; interieurs ontwerpen en met stoffen werken. Haar Studio is gevestigd in Culemborg, in het hart van de Nederlandse meubelindustrie en vlakbij haar huis op het platteland.

Hieronder een kort filmpje, uit 2019 van SBS6, waar Pleun aan het werk te zien is in een voormalige meubelfabriek.

 

Meer informatie

Vandaag nog aan de slag met interieuradvies?

Even kennismaken

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor interieur, stoffen en wonen, volgt ze nauw de lifestyle trends.