Bank bekleden

Toe aan een nieuwe bank of fauteuil? Misschien een idee om je bank te laten her-stofferen. Met een nieuwe bekleding past deze zo weer in je interieur. Zo hoef je geen afscheid te nemen van een geliefd meubelstuk, het is ook duurzaam en goed voor het milieu. Hoe hoog de kosten meubels stofferen precies zijn? Gemiddeld is het opnieuw bekleden van een stoel of ander meubelstuk gelijk aan een nieuwe kopen of zelfs meer. Maar wat zijn de gemiddelde kosten om meubelen te laten stofferen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het stofferen. Door je geliefde meubel te laten stofferen ben je verzekerd van langer plezier hiervan. Bij Studio Pleun Interiors hebben de stoffen en de stoffeerder voor je.

Veel mensen kiezen voor het her-stofferen als het een item is wat al jaren in de familie is. Die fijne stoel van je grootouders of de heerlijke zitbank die via een erfenis in jullie bezit is. De kosten voor het stofferen van meubels hangt af van hoelang de stoffeerder eraan werkt en aan het materiaal dat hij hiervoor gebruikt.

Voor het bekleden van een meubel gebruikt een meubelstoffeerder speciale stof. Deze meubelstof is uitvoerig getest op kleurechtheid en kwaliteit. Pleun kan je van goed advies voorzien. Zij weet welke stof het minste slijtvast is, hoe het patroon op je bank eruit komt te zien en wat de mate van verkleuring is.

Naast kleurechtheid en kwaliteit is ook het soort stof een indicatie voor de uiteindelijke prijs. Er zijn stoffen die waterafstotend zijn. Fijn als je te maken hebt met kleine kinderen die water erop kunnen knoeien. Ook zijn er stoffen waaruit vlekken makkelijker te verwijderen zijn.

Daarnaast geeft de soort stof ook sfeer. Hou je van stoer en klassiek? Dan kies je mogelijk voor een effen linnen bank. Hou je van romantisch? Mogelijk dat je dan een fluwelen stof erg mooi vindt. Gemiddeld ligt een meter stof tussen de €60,- en €180,- per meter. Door een meubel te laten stofferen kun je het helemaal naar eigen smaak laten opknappen. Denk aan de soort stof en print die je mooi vindt. Ook kan Pleun meedenken in wat er mooi is qua bekleding en wat er past in het interieur.

 

Hierbij een gemiddelde indicatie wat het stofferen van meubelen kost:

Her-stofferen stoel: €90,- tot €320,-

Her-stofferen fauteuil: €550,- tot €738,-

Her-stofferen 3-zits bank: tot €1280,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de stof die je kiest.

Meer informatie

Vandaag nog aan de slag met interieuradvies?

Meubelstofferen is handwerk

Geen enkele bank is gelijk en moet met de hand worden ontdaan van zijn versleten of oude stoffering. Van de bestaande stoffering worden nieuwe mallen gemaakt. Vervolgens worden de nieuwe hoezen gestikt. De romp wordt nagekeken op gebreken en eerst in orde gemaakt. Singels worden vervangen, polyether of koudschuim wordt vernieuwd en nieuw Dacron aangebracht. Werkzaamheden die niet even snel of gehaast kunnen worden uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Even kennismaken

Achter de schermen van Studio Pleun vind je de energieke Pleun van Akkerveeken, al meer dan 25 jaar een zeer ervaren ontwerper. Gedreven door haar passie voor interieur, stoffen en wonen, volgt ze nauw de lifestyle trends.