De ‘gordijnen’ mevrouw

Vaak noemen ze me zo, mijn klanten, en zo word ik dan ook vaak voorgesteld aan man of kinderen; ‘dit is Pleun, de gordijnen mevrouw’. Ik moet er wel om lachen, want stoffen en mooie gordijnen maken mij blij! Gordijnen maken het huis af, vind ik. Het helpt met de akoestiek en geeft de kamer sfeer. De gordijnen worden bij mij op maat gemaakt, dus alles is mogelijk. Schuine gordijnen met een vlinderplooi, een enkele plooi, wavegordijnen of vouwgordijnen zijn enkele voorbeelden van wat ik kan leveren.

Bij mij in de showroom vind je tal van verschillende stoffen, van inbetweens tot velours. Tevens kan ik je adviseren wat het beste bij jou huis of stijl past. Zoek je stoffen met natuurlijke materialen, zoals linnen, hennep of katoen? Of vind je het belangrijk dat het donker moet zijn, dan kan je voor een ‘black-out’ voering erbij kiezen, voor bijvoorbeeld op de slaapkamer.

Nadat er een stof is uitgekozen, kom ik bij je thuis om het raam in te meten. Daarna kan ik een berekening maken van hoeveel stof er nodig is met een bijpassende offerte.

Het voordeel van op maat gemaakte gordijnen is dat het goed past, en ik adviseer hierdoor vaak bewoners van oude huizen, vaak Rijksmonumentale panden waar geen een raam hetzelfde is, alles is vaak scheef. Ook in de oude stadswoningen uit 1900 zie je vaak dat de vloeren niet gelijk lopen en kan het zomaar een paar centimeter schelen. Enkele voorbeelden zie je hier op de foto’s, maar kom gerust langs bij mij in Culemborg voor vrijblijvend advies. Maak een afspraak via: info@pleun.nl

Volgende blog

Lekker buiten zitten met de outdoor Hidde

Heerlijk dat het zomer wordt en dat we lekker buiten kunnen zijn. Bij ons in de studio verheugen we op het mooie weer. En is het dan niet fijn om in de heerlijke Hidde fauteuil voor buiten te kunnen zitten. Ontwerper Gerard van den Berg van het Nederlandse merk Label van den Berg heeft hem nu ook voor buiten ontworpen, met outdoor stoffen die schimmelwerend en waterdoorlatend zijn.